Overheidsorganen

Alleen het bedrijfseconomische resultaat telt voor de overheid.

Alle overheidsorganen zijn vanaf 1998 ZBO geworden (zelfstandig bestuursorgaan), hetgeen inhoud dat deze organen hun eigen broek moeten ophouden, zichzelf financieel moeten kunnen redden.

Die situatie is in 1998 geƫffectueerd door inschrijving van alle organen bij de KvK. Net zoals in dat jaar De Nederlandsche Bank (in de praktijk een filiaal) is geworden van de ECB met dien verstande dat de NL staat enig eigenaar is met een aandelenkapitaal van 500 miljoen euro. Normaal zou de enig aandeelhouder ook alles voor het zeggen hebben binnen de organisatie, maar nee bij DNB moet de minister (van Financiƫn) in vergadering met nog 10 anderen (leden van de bankraad). LEVE DE PRIVATISERING; HOERA, HOERA, HOERA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *