We mogen weer

Ja, inderdaad, we mogen weer aangifte doen. Ik heb bewust een week gewacht met dit bericht. De reden daarvoor is dat de site van de belastingdienst elk jaar opnieuw in de eerste week nauwelijks bereikbaar is. Om je dan in de eerste week van maart meteen op die site te gaan storten heeft dus geen enkele zin of je moet gefrustreerd willen raken.

Of ik dan hier nog even wat tips kan geven. Jazeker kan ik dat. Zorg ervoor dat je altijd de vooringevulde gegevens controleert, het komt nogal vaak voor dat het niet correct is. En vooral vertrouw er ook niet op dat de aftrekposten, (vooral hypotheekrenteaftrek) al is ingevuld.

Het belangrijkste is denk ik nog wel, zorg dat je alle papieren bij elkaar hebt voordat je aan de aangifte begint. Dat scheelt echt heel wat frustraties. In voorgaande jaren heb ik nogal eens meegemaakt dat ik op huisbezoek ging en niet alle papieren waren klaargelegd. Of er moest een (nieuwe) digid aangevraagd wrden.

En natuurlijk van te voorafgaand aan de aangifte uitzoeken wat je aftrekposten zijn. Voor het jaar 2019 zijn er geen grote vernderingen ten opzichte van 2018. Er zijn hooguit wat bedragen en tarieven gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *